Milyen a biztonságos játszótér?

2016.02.05.

Cikkek

Mitől lesz biztonságos egy játszótér?


Mitől lesz biztonságos egy játszótér?

Ma már nincs olyan szülő, akinek ne lenne fontos, hogy milyen játszótérre viszi gyermekét. Hisz egy jó játszótérnél alapvető, hogy annak biztonságosnak kell lennie.


Milyen biztonsági elvárásoknak kell megfelelnie egy játszótérnek?

Egy jó minőségű játszótérnek - az esztétikai és szórakoztatási elvárásokon kívül – biztonságosnak is kell lennie. Senki sem engedi szívesen gyermekét olyan játszóeszközökre, melyek tervezési, vagy anyaghasználati okokból veszélyesek lehetnek a kicsinyek testi épségére. Szerencsére manapság már meglehetősen erős szabályozási rendszernek kell megfelelniük a forgalomba hozott eszközöknek.

 

Az alapvető elvárások egy biztonságos játszótér megépítésekor

Van pár alapvető elvárás, mely attól függetlenül kell teljesüljön, hogy milyen korosztálynak szánjuk a játszóteret. Ilyen például a masszív, stabil szerkezet, a minőségi kötőelemek és kiegészítők használata. Jogi és erkölcsi kötelességünk olyan játszótereket készíteni, melyek nem csak az átadást követő egy-két évben, de az után is biztonságosan használhatóak lesznek.

 

Egy biztonságos játszótér megépítésének folyamatai

A folyamat már a tervezésnél elkezdődik. Kiemelten ügyelünk minden apró pontra, melyek veszélyforrások lehetnek. Rönkjátékok esetében különösen fontos szerepet kap a gyártást követő ellenőrzés, hiszen minden játszóeszköz egyedi vonásokkal bír. Meg kell vizsgálnunk minden apró nyílást, ahova egy pulóver madzagja beakadhat, minden élt, mely esetleg megvághatná a kisgyermek kezét, minden olyan üreget, ahová egy testrész beszorulhat.

 

Hogyan előzhetőek meg az esetleges balesetek?

A telepítési folyamatot végzőknek is különös odafigyeléssel kell végezniük munkájukat. Övék az utolsó lehetőség, hogy az esetleges hiányosságokat, hibákat kijavítsák. Fontos, hogy az azt igénylő helyekre megfelelő ütéscsillapító réteg kerüljön, amely az esésekből származó komolyabb balesetek megelőzésére szolgál.

Szerző: Robinia Group

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék: akácfa, játszótér

Kommentek


Kerti fa játszóterek

Bár egy magáncélra szánt játszótérnek kevesebb előírásnak kell megfelelnie, mint közületi társainak, cégünk ezeket is ugyanolyan gondossággal, szakértelemmel készíti el.  Az akácfa tartósságának és a minőségi tartozékok időtállóságának köszönhetően játszóeszközeink többgenerációs termékek, még az unokák is örömüket lelik majd benne!

Közterületi fa játszóterek

A közületi játszóeszközök extrém igénybevételenk vannak kitéve. Az általunk készített akácfa játszóterek azon kívül, hogy esztétikus, gyermekbarát megjelenéssel bírnak, gond nélkül állnak ellen a természeti hatások és a gyermekek okozta megpróbáltatásoknak. Minden játszóeszközünk TÜV tanúsítvánnyal rendelkezik, az újakat igény szerint tanúsíttatjuk! 

Mitől lesz biztonságos egy játszótér?

Milyen a biztonságos játszótér?


Ma már nincs olyan szülő, akinek ne lenne fontos, hogy milyen játszótérre viszi gyermekét. Hisz egy jó játszótérnél alapvető, hogy annak biztonságosnak kell lennie.

Akác játszótorony

Kötőelemek és felületkezelés


Az akácfa rendkívül jó alapanyag játszóterek gyártásához, de önmagában nem elég a sikerhez. Oda kell figyelni a proffesszionális telepítésre, a megfelelő kötőelemek használatára, hiszen csak így biztosítható az igazán minőségi végeredmény.

2472 Kajászó, Rákóczi út 2/A 
Üres H-P 6:00-14:30, Sz-V zárva

Honlapkészítés WebdesignExpedient
Marketing tanácsadásKeresőoptimalizálás:
Marketing Professzorok

Tel.: +36 22 455-702, Fax: +36 22 455-702